5 μύθοι για την επιδερμίδα και το πρόσωπό μας!

Πολλές φορές οι συμβουλές ομορφιάς που διαβάζουμε κάθε άλλο παρά συμβουλές είναι!  Πολλοί μύθοι κυκλοφορούν σχετικά με την περιποίηση του προσώπου μας και του δέρματός μας και καλό είναι να μάθουμε να τους ξεχωρίζουμε! Ώρα για απομυθοποίηση, λοιπόν! Ξεκινάμε;

 

1).  Αν βάλεις αντηλιακό το πρωί, τότε είσαι καλυμμένη για το υπόλοιπο της ημέρας. ΜΥΘΟΣ! Μπορεί τα αντηλιακά να αναγράφουν στη συσκευασία τους: “Προστασία όλη την ημέρα”, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ανανεώνεις με αρκετές επαναλήψεις μέσα στην ημέρα! Ιδιαίτερα αν βρίσκεσαι σε παραλία, ή εκτός σπιτιού και είσαι εκτεθειμένη στον ήλιο πρέπει να βάζεις αντηλιακό ανά 3 ώρες! Για να δεις τι αντηλιακό σου ταιριάζει ανάλογα με τον τύπο δέρματος που έχεις, κάνε κλικ εδώ!

 

2). Πρέπει να επιλέγεις τα προϊόντα του προσώπου βάσει της ηλικίας σου. ΜΥΘΟΣ! Το ξηρό, ευαίσθητο, λιπαρό,δέρμα, αυτά ναι, είναι τύποι δέρματος. Η ηλικία, όμως, δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία! Λιπαρό δέρμα, για παράδειγμα, μπορείς να έχεις και στα 30 σου αλλά και στα 50, επομένως οι ανάγκες σε καλλυντικά και κρέμες είναι η ίδια, ανεξαρτήτως ηλικίας. Επικεντρώσου, λοιπόν, στο τι γράφουν τα προϊόντα για τον τύπο δέρματος και όχι στην ηλικία!

 

Από το σημείο αυτό και μετά, η… απομυθοποίησή μας θα εστιάσει σε παρεξηγήσεις σχετικές με το θέμα της ακμής, καθώς οι μύθοι που επικρατούν γύρω από την ακμή, είναι πολλοί..πάρα πολλοί!

 

3). Το Makeup προκαλεί ακμή. ΜΥΘΟΣ!  Τα Makeup αυτό καθ’ αυτό δεν έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζει με οποιονδήποτε τρόπο την ακμή. Αυτό που την επηρεάζει και τη χειροτερεύει είναι η ελλιπής ή ακόμη και η καθόλου αφαίρεσή του.

 

4) Η ακμή προκαλείται από την κατανάλωση φαγητών τύπου junk food. ΜΥΘΟΣ! Προφανώς και δεν εννοούμε ότι το να τρως συνέχεια τέτοιου είδους φαγητά θα σου κάνει καλό, όμως η ακμή εξαρτάται και επηρεάζεται από τόσους άλλους διαφορετικούς παράγοντες που δεν γίνεται να την αποδίδουμε μόνο στην κακή ή ανθυγιεινή ορισμένες φορές διατροφή μας. Οι ορμονικές διαταραχές, το στρες και κάποια φάρμακα μπορεί να ευθύνονται σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό για την εμφάνιση της ακμής!

 

5). Οι ενήλικες δεν μπορούν να εμφανίσουν ακμή. ΜΥΘΟΣ και από τους πιο διαδεδομένους κιόλας! Για άλλη μια φορά η ηλικία δεν παίζει ρόλο. Η ακμή ενηλίκων είναι πολύ συνηθισμένη και σχετίζεται με διάφορες ορμονικές διαταραχές, τις οποίες πολλοί άνθρωποι περνάνε καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους!

 

Οι μύθοι είναι πάρα πολλοί για να μπορέσουμε να τους καλύψουμε όλους! Την επόμενη φορά,όμως, που θα διαβάσεις κάτι που μοιάζει με αυτά που αναφέραμε, πονηρέψου και ψάξ’το λίγο παραπάνω!  

Πηγή

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: